mommakindkidslunch

Nieuwsbrief oktober 2022

Een interview met Floris die het FFD volgde én het FFD doet ook lichamelijke klachten afnemen. Lees hier deze Nieuwsbrief.

Het few-foods diet (FFD) heeft ook een positief effect op lichamelijke klachten

Door het combineren van resultaten uit de BRAIN studie met 2 eerdere studies blijkt dat het FFD ook een klinisch relevant effect heeft op allerlei lichamelijke klachten waar kinderen met ADHD ook last van kunnen hebben. Deze bevindingen zijn gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients en u kunt de PDF van het Open Access artikel downloaden via deze link.

Nieuwsbrief 3: BRAIN studie levert belangrijk resultaat

Een publicatie in Scientific Reports beschrijft de eerste (opzienbarende) resultaten van de BRAIN studie. Lees er alles over in deze Nieuwsbrief en kijk ook even op de Home page!

kidannoyingwithcereal

Extra nieuwsbrief

Een update over de analyses en een ervaringsverhaal van één van de deelnemers is hier te lezen!

 

 

kidafter

Nieuwsbrief 1 2021

De nieuwsbrief gaat periodiek verschijnen, 3 maal per jaar! In deze editie: wisseling van de wacht en zijn bepaalde biomarkers gerelateerd aan ADHD?

kidwithwatermelon

Nieuwsbrief november 2020

In deze nieuwsbrief wordt de stand van zaken weergegeven en wordt de rol van kinderarts Rob Pereira binnen het BRAIN-team uitgelegd. Download de PDF!

Nieuwsbrief november 2019

Met onder andere: wat gaan we eigenlijk meten en bezoek van de TV! Lees hier de Nieuwsbrief (PDF).

BRAIN studieprotocol gepubliceerd

BMJ Open heeft het studieprotocol, nadat het uitvoerig is gereviewed, gepubliceerd in het november issue. Klik hier voor de PDF van het artikel.

Aanmelding voor de BRAIN-studie is gesloten

Het maximale aantal deelnemers (100) dat aan de BRAIN-studie mee mag doen is bereikt! Zodra de laatste kinderen het onderzoek hebben afgerond worden alle verzamelde data en monsters geanalyseerd. Uiteraard wordt over de resultaten te zijner tijd uitgebreid verslag gedaan!

Nieuwsbrief april 2019

Met goed nieuws: het aantal van 100 kinderen is bijna bereikt. En wat gaan we met alle verzamelde informatie doen?
Lees de Nieuwsbrief!